Sa iti faci unele analize poate fi foarte simplu

In momentul in care o femeie banuieste ca ar putea fi insarcinata va folosi testul de sarcina. Desi este un instrument usor de folosit este foarte important sa cunoastem cateva aspecte legate de felul cum functioneaza pentru a ne asigura astfel ca il folosim corect si ca interpretam rezultatul cum trebuie, atat in cazul in care acesta este pozitiv, cat si in cazul in care rezultatul este negativ.

Cea mai des intalnita forma de test de sarcina, care poate fi gasit si in farmacii si poate fi facut si in casa este testul de urina. De aceea, tot ceea ce trebuie sa stiti despre testele de sarcina veti gasi in acest articol astfel incat sa gasiti testul potrivit pentru dumneavoastra si sa cititi mai multe despre cum functioneaza testele de sarcina.

Indiferent care va fi tipul de test de sarcina pe care il veti cumpara, toate detecteaza la domiciliu asa-zisul, hormon de sarcina, adica gonadotropina corionica umana in urina. In sarcina, hCG este produsa mai intai de ovulul fertilizat si, mai tarziu, de placenta.

De obicei, ovulul fertilizat se implanteaza in mucoasa uterului cu 6-8 zile inainte de intarzierea menstruatiei, iar atunci incep sa apara mici cantitati de hCG in sangele si urina mamei. Valoarea hCG este foarte mica la inceput, dar va creste rapid si sigur in primele saptamani de sarcina.

S-a demonstrat clinic faptul ca testele de sarcina au o acuratete foarte mare in detectarea sarcinii incepand cu ziua estimata a menstruatiei, dar pentru ca au fost cazuri cand testul a detectat o sarcina chimica, care este de fapt un avort spontan, iar organismul incepuse sa detecteze hormoni, pentru ca rezultatul sa fie concludent, este de preferat sa se astepte cel putin o saptamana dupa intarzierea menstruatiei.

Si pentru a sti ca rezultatul este cel adevarat cel mai bun moment pentru a face testul de sarcina este cu prima urina din zi. De obicei, testul de sarcina implica introducerea betisorului in urina si ulterior, acesta sa fie tinut pe o suprafata plata pentru o anumita perioada de timp. Este recomandat sa nu aruncam instructiunile despre cum sa facem testul de sarcina inainte sa terminam intreaga procedura. Un aspect important trebuie sa-l acordam si valabilitatii testului inainte de a-l efectua pentru a avea un rezultat concludent. Medicii recomanda folosirea a doua teste eventual de la firme diferite, pentru a confirma rezultatul.

In cazul in care banuiesti ca ai fi insarcinata, click aici pentru a vedea gama de teste medicale medAZ, un distribuitor de consumabile medicale care isi respecta clientii prin simplul fapt ca produsele sunt de cea mai buna calitate si la cele mai avantajoase preturi din domeniu.

You may also like

Leave a Reply