Am reusit sa depasesc orice obstacol al vietii

Depresia este determinata de dispozitia depresiva, trista si aparent fara motiv ce este prezenta in cea mai mare parte a timpului. La copii si adolescenti, aceasta stare poate fi mai degraba, iritabilitate. Persoanele care sufera de depresie se simt triste, disperate, descurajate, lipsite de putere si fara chef.

Starea de depresie se mai poate manifesta printr-o diminuare a interesului sau a placerii pentru toate activitatile. Toate domeniile de activitate pot fi afectate de depresie, iar unele persoane relateaza ca nu mai sunt interesate de hobby-uri, de activitatile pe care inainte le considerau placute, distractive. Acestia se retrag din ce in ce mai mult din viata sociala si neglijeaza din ce in ce mai mult activitatile pe care inainte le considerau placute.

Un alt simptom pe care de cele mai multe ori il ignoram este ca pierdem sau crestem semnificativ in greutate pe parcursul unei luni. De cele mai multe ori, apetitul poate fi scazut sau poate fi crescut, avand tendinte spre alimente, cum ar fi dulciurile.

Tulburarile de somn isi fac si ele simtita prezenta in mintea depresivului, cea mai intalnita afectiune este insomnia. Persoanele se pot trezi din somn in cursul noptii si nu mai pot adormi sau se trezesc prea devreme dimineata si nu mai pot adormi la loc. Sunt mai rare cazurile in care dorm mai mult decat de obicei noaptea si le este greu sa se trezeasca dimineata sau dorm mai mult pe timpul zilei decat de obicei.

In cazurile de depresie pot aparea modificari si in comportament manifestate prin agitatie sau lentoare psihomotorie. Agitatia se manifesta prin incapacitatea de a sta linistit, calm, prin framantarea mainilor, frecarea hainelor. Lentoarea psihomotorie este prezenta in vorbire, gandire sau in miscarile corpului.

Din pacate oboseala sau lipsa de energie domina capacitatea depresivului de a se motiva de orice sarcini pentru ca i se va parea ca necesita un efort considerabil.

In depresie se dezvolta sentimente de inutilitate, vinovatie excesiva sau inadecvata, cum ar fi preocuparea excesiva referitoare la culpabilitatea in legatura cu evenimente minore din trecut si aprecieri negative excessive fata de propria persoana.

Alte simptome, manifestate de persoanele cu depresie sunt: dureri de cap, de stomac, articulare, anxietate, atacuri de panica, preocupari excessive fata de propria sanatate fizica, fobii, dificultati in relatiile intime., libidou scazut, abuz de alcool sau alte substante.

Fiecare dintre noi avem diferite probleme sau asteptari prea mari care nu s-au realizat, neinsemand ca suntem in depresie. De fapt, depresia este o combinatie de mai multe simptome emotionale, fizice, comportamentale si cognitive.

In ceea ce priveste cum ne putem vindeca sau tine sub control depresia, afla de la doctormit.ro cum poti scapa de depresie. In acest sens, putem urma cativa pasi care sa ne scape de depresie:

-comunicarea

-exercitiile fizice

-plimbarile in natura

-muzica

In cazul in care recomandarile de mai sus nu au rezultate, ar fi indicat sa apelam la ajutorul unui specialist.

You may also like

Leave a Reply