Beneficiile de curățare industrială cu gheață carbonică

Progresele recente în tehnologie au făcut ca sablare cu gheață carbonică să fie o alternativă din ce în ce mai practică și mai accesibilă la metodele tradiționale de curățare, cum ar fi sablare cu nisip, sodă sau apă și curățarea manuală cu solvenți.

Curățarea cu gheață carbonică poate fi utilizată într-o mare varietate de circumstanțe, începând cu suprafețe sensibile de curățare, cum ar fi îndepărtarea fluxului de pe plăcile de circuite electronice, până la lucrări grele de salubrizare, cum ar fi îndepărtarea zgurii de pe șinele de asamblare auto.

Curățarea cu gheață carbonică are o gamă largă de aplicații în industria de prelucrare a produselor alimentare, a materialelor plastice și a produselor turnate, auto, tipărire, aerospațială, curățare contractuală, întreținere generală și multe alte industrii. Mai jos, am enumera principalele beneficii ale curățării cu gheață carbonică:

Mai rapid și mai eficient

În comparație cu curățarea manuală cu solvenți și o perie de sârmă, sablare cu gheață carbonică poate reduce timpul de curățare, ceea ce duce la costuri mai mic. Mizând pe curățare cu gheață carbonică, vă puteți reda luciul pe echipamentele de lucru. Nu mai este nevoie să dezasamblați, să mascați și apoi să reasamblați mașinile complexe mari. Timpul de nefuncționare este redus la minimum, costurile legate de forța de muncă sunt reduse și productivitatea crește.

Un proces uscat

Deoarece gheața carbonică se sublimează (se transformă în dioxid de carbon gazos), procesul este unul uscat. Sablarea cu gheață carbonică este neconductivă și sigură pentru produsele electrice în care utilizarea apei poate să nu fie recomandată sau permisă.

Fără deșeuri

Adesea, „curățarea” prin metode actuale este mai dăunătoare. Gheața carbonică rezolvă această problemă prin eliminarea deșeurilor secundare. Peleții de gheață carbonică își fac treaba și, pur și simplu, dispar.

Non-abraziv

Natura neabrazivă a gheții carbonizate înseamnă că procesul de curățare nu va deteriora piesele sensibile sau echipamentele de producție, prelungind durata de viață utilă a echipamentelor și minimizând șansele de creare a unor produse defecte.

Ecologic și sigur

Curățarea cu gheață carbonică este un proces eco care utilizează pelete mici de dioxid de carbon reciclat pentru a curăța o suprafață. Peleții se sublimă (trecând din solid direct în gaz) în timpul procesului de curățare. Dioxidul de carbon este absorbit de copaci și plante și transformat în carbon ce ajută la creșterea plantelor și oxigen. Sablarea cu gheață carbonică este o metodă realmente sigură și eficientă.

De asemenea, aceasta nu contribuie la producerea de gaze cu efect de seră și nu se creează deșeuri periculoase. Cu măsurile de siguranță de bază, procesul de lucru este sigur. Nu sunt utilizate substanțe chimice care epuizează stratul de ozon și nu există nicio expunere la compuși organici volatile.

Așadar, apelează oricând la Dry Ice pentru o astfel de curățare!

You may also like

Leave a Reply