Trebuie sa imi revizuiesc planul alimentar

Vitamina B5 este importanta pentru organism pentru ca ea creste nivelul hemoglobinei si se regaseste in somon, broccoli si alte alimente.

Are multe beneficii si printre ele se numara ameliorarea unor afectiuni precum astmul, caderea parului, alergiile, stresul si anxietatea, tulburarile respiratorii si problemele cardiace.

De asemenea ajuta la stimularea imunitatii, reducerea osteoartriteti si semnele imbatranirii, cresterea rezistentei la diferite tipuri de infectii, stimularea cresterii fizice si gestionarea diabetului si a afectiunilor pielii.Se cunoasc beneficiile si in tratarea tulburarilor psihice grave precum stresul si anxietatea cronica.

Vitamina B5 are numeroase functii in corpul nostru, printre care productia de neurotransmitatori in creier, fabricarea de steroizi si extractia de grasimi, proteine si alti nutrienti vitali din alimente.

Sursele cele mai importante de vitamina B5 sunt ciupercile, broccoli, varza, leguminoasele, somonul.Exista si alte surse importante de vitamina B5 in alimente cum ar fi oua, peste, drojdie de bere, nuci, lapte si produse lactate.Se poate obtine vitamina B5 si din grau, arahide, boabe de soia sau melasa.

In continuare, citeste de la Doctor Mit Bogdan Ivanescu despre vitamina B5 si beneficiile sale surprinzatoare.

  • stimuleaza hormonii

Vitamina B5 este esentiala pentru formarea de grasimi, proteine, carbohidrati, aminoacizi si antibiotice dar ajuta si la stimularea hormonilor suprarenali.

  • Amelioreaza stresul

Este bine cunoscut faptul ca vitamina B5 ajuta la reducerea stresului si a altor probleme psihice grave cum ar fi anxietatea si depresia. Ajuta la reglementarea hormonilor responsabili pentru provocarea acestor afectiuni mentale.

  • Imbunatateste sanatatea inimii

Regleaza nivelul colesterolului si ajuta la controlul tensiunii arteriale.

  • Construieste stamina

Vitamina B5 ajuta la reducerea oboselii corporale si conduce activitatile metabolice ale intregului corp.Aceasta inseamna ca aceasta vitamina este capabila sa creasca rezistenta organismului uman pentru a indeplini diverse sarcini intr-un mod eficient si sanatos.Este recomandata mai ales persoanelor active si sportivilor.

      –       ajuta la ingrijirea pielii si a parului

Consumul de vitamina b5 ajuta la intarzierea aparitiei semnelor de imbatranire prematura pe piele, asa cum sunt ridurile si petele de varsta.Ajuta la mentinerea sanatatii si atractivitatii aspectului pielii.Joaca un rol important in pigmentarea parului si il impiedica sa-si piarda culoarea in timp ce inaintati in varsta.

  • Vitamina solubila in apa

Pentru ca apartine grupului de vitamine solubile in apa, aceasta nu adauga corpului nici un fel de substanta toxica, fiind astfel benefic pentru persoanele de orice varsta si sex.

  • stimuleaza sistemul imunitar

Consumul in mod frecvent de vitamina B5 ajuta la intarirea sistemului imunitar al corpului.

  • Creste nivelul hemoglobinei

Vitamina B5 ajuta ficatul sa metabolizeze substante toxice.Aceasta este o sursa pentru diviziunea celulara si reproducerea ADN.

Tot de la Doctor Mit Bogdan Ivanescu aflam ca vitamina B5 ajuta la ameliorarea unor probleme daunatoare cum ar fi, astmul, autismul, candidoza, osteoartrita, boala Parkinson, sindromul premestrual.

Urmareste videoclipul urmator de la DoctorMit pentru a afla mai multe legate de acest subiect:

You may also like

Leave a Reply