Țara faraonilor este destinația perfectă pentru vacanța de anul acesta

Egiptul este una dintre cele mai impresionante și fascinante locații de vacanță pentru turiștii din întreaga lume, anul acesta. Astfel, este momentul să te bucuri și tu de o experiență cu adevărat plăcută, care te va face să trăiești unele dintre cele mai intense momente, într-o vacanță pe tărâmul piramidelor și al faraonilor. 

Abu Simbel

Abu Simbel a reușit să se facă cunoscut în rândurile turiștilor prin faptul este că este o locație în care se ajunge destul de greu, dar care reușește să te cucerească din prima clipă prin frumusețea peisajului. Cu toate acestea, deși ar putea să pară complicat pentru tine să ajungi acolo, acest lucru nu este deloc adevărat. Există numeroase metode prin care turiștii pot ajunge la Abu Simbel, una dintre cele mai simple fiind avionul pe care îl vei putea lua din Aswan, iar o altă variantă fiind chiar cu ajutorul unui autobuz ci care vei merge aproximativ patru ore și care te va bucura prin peisajul superb pe care îl pune la dispoziție Egiptul. 

Siwa Oasis

Deși și Siwa Oasis este situat la o distanță destul de mare de Egipt, acesta reușește prin măreția sa să cucerească toți turiștii care ajung în această zonă și care se bucură într-un fel sau altul de cele mai frumoase și mai fascinante momente aici. Așa cum îi spune și numele acesta este considerat o oază de relaxare și de liniște pentru toți care îi pășesc pragul și care ajung în această zonă. Pentru a ajunge în această zonă este necesar să urmărești un traseu care ar putea să îți dea bătăi de cap, dar te asigurăm că imaginea pe care o vei vedea la final în fața ochilor va fi mai mult decât satisfăcătoare. Această oază se situează între o depresiune numită Qattara și Marea de nisip, la 5p de km de Libia și aproximativ 560 de km de Cairo și este de altfel una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din această parte a Egiptului. 

Cairo

Dacă vei ajunge în Egipt în vacanță este imposibil să nu te bucuri și de câteva zile și în capitala acestei țări, care este atât de frumos portretizată în filmele de la televizor. Ei bine acum este momentul ca ceea ce până acum apărea doar pe ecran să poată fi explorat și în realitate. Nu uita să  o iei la pas prin străduțele întortocheate și colorate, specifice zonei și să te bucuri și de unele dintre cele mai delicioase preparate la restaurantele care se află la fiecare colț. De asemenea, tot aici vei descoperi și unele dintre cele mai frumoase și mai interesante obiective turistice din Egipt, printre care vechea cetate cu Moscheea Muhammad Ali și Moscheea Al-Nasir Muhammad, care este de altfel un simbol de cultură al acestei țării. 

You may also like

Leave a Reply