Oricine trebuie sa viziteze acest oras italian

Probabil ca una dintre cele mai la indemana destinatii pentru un mic concediu este Milano intrucat acest oras italian este accesibil de pe principalele aeroporturi ale Romaniei, astfel ca un drum de cel mult doua ore te desparte de o experienta grozava. Oricand poti alege o mini-vacanta in Milano, Italia, aceasta fiind una dintre cele mai populare solutii pentru un city break si, cu siguranta, nimeni nu se va plictisi aici intrucat atractiile se gasesc la tot pasul.

Castelul Sforzesco

Aceasta structura impresionanta este o dovada a puterii din acea vreme a celor mai bogate familii italiene, iar constructia fortaretei a inceput in anii 1300. Astazi aici este gazduit muzeul de Arta Antica unde se regaseste ultima capodopera a lui Michelangelo: Pieta Rondanini. Totusi, cine ajunge aici nu are cum sa rateze sectiune de arta egipteana care este foarte rara pentru aceasta zona a Europei.

Cadrilaterul

Probabil ca oricine a auzit de Cadrilaterul modei din Milano, acesta fiind unul dintre cele mai importante centre comerciale din intreaga Europa. Astfel, pasionatii de moda au acces la cele mai exclusiviste magazine, insa pentru a va reinnoi garderoba e nevoie de alocarea unor bugete generoase. In schimb, totul nu se rezuma numai la moda, ci si arhitectura este una deosebita, asa ca merita sa vizitezi Cadrilaterul atunci cand iti alegi o mini-vacanta in Milano, Italia.

Galeria Vittorio Emanuele II

Aici se regaseste unul dintre cele mai vechi mall-uri inchise din intreaga lume. Structura se remarca prin arhitectura deosebita, tavanul cu sticla vitrata si tot aici se gasesc multe dintre brandurile exclusiviste. Astfel, cine se rataceste prin centrul Milanoului nu are cum sa rateze aceasta galerie ce merita descoperita.

Biserica Santa Maria delle Grazie

Aceasta constructie a fost ridicata la sfarsitul secolului al XV-lea si este faimoasa pentru Cina cea de Taina, una dintre cele mai mari capodepere ale lui Leonardo da Vinci. In schimb, in ciuda faptului ca opera a fost supusa unui amplu proces de restaurare care a durat mai bine de 20 de ani, fiind finalizat in anul 1999, se pare ca rezultatul este foarte departe de gloria sa initiala. De asemenea, e bine de stiut ca doar cate 25 de vizitatori simultan sunt permisi pentru a admira capodopera.

Catedrala Milano

Cu siguranta, aceasta este una dintre cele mai complexe catedrale gotice din Europa, iar cine ajunge in Milano trebuie sa descopere Domul. In acelasi timp, aceasta este si cea mai mare catedrala in Italia si a cincea din lume, constructia sa incepand la sfarsitul anilor 1300, fiind nevoie de 30 de ani pentru finalizare. De asemenea, la mijlocul secolului trecut au fost aduse si ultimele detalii, iar astazi oricine poate admira una dintre cele mai mari comori arhitecturale ale Italiei.

You may also like

Leave a Reply