Orice familie trebuie sa isi asigure viitorul

Celulele stem sunt celule de baza ale organismului uman, avand o extraordinara capacitate de a se transforma intr-o mare diversitate de celule diferenţiate cum sunt celule nervoase, hepatice reusind astfel sa reinnoiasca si sa refaca tesuturi afectate sau distruse.

Celulele stem recoltate din cordonul ombilical la naştere sunt utilizate in tratarea a peste 70 de tipuri de boli, boli congenitale moştenite ale sangelui, sistemului imun, metabolic, diverse tipuri de cancer. Conform studiilor medicale, celulele stem se vor putea folosi in boli precum, maladia Parkinson, Alzheimer, scleroza multipla, leziuni pediatrice cerebrale, boli autoimmune sau diabet.

In organismul uman exista 3 tipuri de celule stem ce sunt diferite din punct de vedere al caracteristicilor şi al utilizarii medicale:

– celule stem embrionare, ce sunt primele celule aparute pe linia evolutiva si din care s-au diferenţiat toate tipurile celulare pe care le găsim în corpul nostru, la maturitate

– celule stem ombilicale, celule ce se gasesc in sangele cordonului ombilical, un tip intermediar de celule stem, asemanatoare celor din maduva osoasa a adultului, dar cu diferente ca sunt tinere

– celule stem adulte, care se gasesc in aproape toate ţesuturile organismului uman

Celulele stem embrionare sunt primele celule apărute pe linie evolutivă si care sunt cele mai indicate pentru a fi utilizate in tratamente si cercetari. Aceasta ar presupune distrugerea unui embrion uman si din motive de etica sunt interzise procedeele de recoltare şi utilizare a acestora.

Celulele stem ombilicale sunt celule stem ce apar la naştere in cordonul ombilical al nou-născutului. Marea lor majoritate sunt celule stem hematopoietice, din care se diferentieaza toate tipurile celulare sanguine, globulele rosii, globulele albe si trombocitele. Pe langa acest tip de celule stem, in sangele cordonului ombilical apar si alte tipuri de celule stem, de tip mezenchimal, din care se vor diferentia celule nervoase, musculare.

Celulele stem adulte mezenchimale sunt folosite la studii ce se afla in desfasurare, cum ar fi tratarea unor boli grave ca Parkinson, Alzheimer, diabet.

Prin bolile pe care le pot trata, celulele stem ne pot asigura viitorul in sanatate.In functie de bolile pe care aceste celule stem le pot vindeca, bolile se impart in 3 mari categorii:

– Boli pentru care transplantul de celule stem, aproximativ 70 boli, printre care, leucemia acută, leucemia cronica, sindrom mielodisplazic, limfom Hodgkin, limfom non-Hodgkin, beta talasemie majora, anemia aplastica, anemia fanconi, hemoglobinurie paroxistica nocturna, mielom multiplu, neuroblastom, retinoblastom

– Boli pentru care tratamentul cu celule stem este in stadiul de studiu clinic pentru ca se urmaresc riscurile, beneficiile si contraindicatiile specific fiecarei situatii in parte, cum ar fi, diabet tip I, lupus, encefalopatie, traumastism cerebral, scleroza multipla, infarct miocardic, cancer de san

– Boli pentru care tratamentul cu celule stem este experimental, cum sunt HIV-SIDA, sclerodermie, Parkinson, Alzheimer, accident vascular cerebral, ciroza hepatica

Pentru a fi siguri de vindecarea cu ajutorul celulelor stem, conditia esentiala este ca acestea sa fie compatibile cu donatorul si sa fie transplatate acolo unde este nevoie ca ele sa actionize.

Banca Stem Sure este prima banca de celule stem ce iti ofera posibilitatea recoltarii de celule stem hematopoietice si mezenchimale.Stem Sure va pune la dispozitie garantia de acceptare a probei tale de celule stem oriunde in lume, lucru care este posibil datorita acreditarii JACIE.

Banca Stem Sure ofera posibilitatea stocarii in recipiente multiple, analize extinse ale probei, testare HLA gratuita si transport gratuit in situatia unui transplant.

You may also like

Leave a Reply