Diversificarea poate începe la 6 luni

Dacă în primele șase luni de viață bebelușul se hrănește dor cu laptele matern, începând cu cea de-a șaptea lună acesta poate începe să simtă nevoia și de alte alimente. Pentru părinți procesul de diversificare a alimentelor poate fi destul de complicat, mai ales că nu există o rețetă a succesului care să fie general valabilă la toți copiii. Fie că vorbim frica acestora de a încerca și alte alimente, fie că nu știu când sau cu ce ar trebui să înceapă diversificare, părinții se confruntă cu o serie de temeri destul de comune în perioada aceasta. Noi ne-am propus să le oferim toate informațiile și detaliile cu privire la diversificare 6 luni pentru a putea trece de această etapă mai ușor și mai eficient.

Întrebările cele mai adresate

Rostogolirea informațiilor și posibilitatea de a le accesa de peste tot fac extrem de grea treaba părinților de a separa informațiile bune de cele rele. Astfel, mai ales în privința diversificării, care este deja un proces destul de complex apar tot felul de curiozități. Adulții își pun întrebări referitoare la ce poate mânca cel mic, când poate începe să mănânce și alte alimente și cum ar trebui să aibă loc procesul de diversificare. Oricare dintre aceste aspecte este de o importanță deosebită în viața celor mici, iar acesta este motivul pentru care pe site-ul clubulbebelusilor.ro puteți găsi răspunsuri eficiente la aceste întrebări.

Când trebuie să înceapă diversificarea

Diversificarea este un proces care trebuie să se producă treptat și cu siguranță cel mic nu trebuie să fie grăbit în acest sens. Dacă la început nou-născutul primește toate proteinele de la laptele matern, ulterior, nevoia de diversificare apare la 6 luni. Printre semnele pe care părinții trebuie să le ia în considerare în această situație sunt referitoare la salivație și reflexele masticatorii ale bebelușului. Totodată, mamele pot observa că cei mici nu se mai satură cu laptele, și atunci este clar momentul pentru a introduse un nou aliment in digestia celui mic.

Tipurile de diversificare

Conform specialiștilor există mai multe forme de diversificare. Astfel, au fost identificate până în acest moment trei tipuri: diversificarea clasica, autodiversificarea și diversificare mixtă. Fiecare dintre acestea este specifică caracterului copilului și este foarte esențial ca părinții să descopere care dintre acestea se pliază pe nevoile copilului lor. De altfel, pe clubulbebelușilor.ro veți găsi numeroase soluții referitoare la felul în care puteți începe sa-i oferiți copilului și alte  alimente în afara celor cu care este deja obișnuit. De asemenea veți putea găsi si detalii cu privire la poveștile altor mame în ceea ce privește felul în care au început ele să alterneze alimentele. 

You may also like

Leave a Reply