Dintotdeauna mi-am dorit sa ajung in New York

Pentru multi Statele Unite ale Americii reprezinta un vis indepartat, insa astazi aceasta este o destinatie mult mai accesibila. Asadar, aici e biletul tau spre New York, unul dintre cele mai mari orase ale lumii, dar si unul dintre cele mai populare. Bineinteles, petrecerea unei vacante aici reprezinta o adevarata experienta de vis, iar alcatuirea itinerariului, cu siguranta, nu va fi dificil. Mai departe te asteapta cateva propuneri grozave pe care merita sa le ai in vedere.

Gara Centrala

Cate din orasele lumii se pot lauda cu o gara care e o adevarata atractie turistica? Cea din New York a fost numita de catre multi drep cea mai frumoasa gara din lume. Aceasta a fost amenajata la forma de astazi in urma cu mai bine de un secol, mai precis in anul 1912, iar aici este organizata anual piata de Craciun. De asemenea, merita descoperit si apartamentul Campbell, cel care a fost contruit pentru a imita un palat italian specific anilor 1200. Apeleaza la Fabrica de Vacante pentru ca aici e biletul tau spre New York.

Centrul Rockefeller

Acesta este un important complex ce cuprinde 19 cladiri construite de catre familia Rockefeller, cea care la un moment dat era considerata cea mai bogata din lume. De-a lungul anilor aceste cladiri au gazduit cele mai mari corporatii americane, iar una dintre acestea dispune de 70 de etaje, in varful carora se afla o punte de observare care ofera vederi impresionante asupra orasului. De asemenea, sezonul sarbatorilor de iarna prinde viata aici, fiind un adevarat spectacol pentru toate varstele, iar plimbare la patinoar merita inclusa pe itinerariul oricarei persoane.

Podul Brooklyn

Cine ajunge in New York, cu siguranta, merita sa vada si acest pod care a fost construit in decursul a 14 ani, intre 1869 si 1883, fiind unul dintre cele mai vechi poduri suspendate ale lumii. Acesta e traversat zilnic de un trafic intens, de peste 100.000 de masini, dar si de pieoni sau biciclisti. De-a lungul timpului, podul Brooklyn a devenit un simbol pentru New York, iar cine alege sa faca o plimbare pe jos pret de 2 kilometri va fi recompensat cu vederi spectaculoase asupra imprejurimilor.

Times Square

Probabil ca cine se gandeste la New York face automat asocierea cu Times Square, una dintre cele mai mari piete ale lumii, fiind parcursa anual de aproape 40 de milioane de oameni. Luminile intense, reclamele, aglomeratia, toate fac parte din farmecul orasului, iar si mai important este faptul ca aici se organizat Revelionul in fiecare an in oras de mai bine de 100 de ani. Vei fi intampinat de restaurante de toate tipurile, de cluburi cafenele si nenumarate activitati in care te poti implica.

You may also like

Leave a Reply