Vezi cum poti sa inveti mai usor

In ceea ce priveste modalitatile de pregatire pentru examenul de bacalaureat,strategia majoritatii scolilor in momentul de fata este cea de a pune accent pe memorarea materiei necesare fara a verifica ulterior modul in care aceasta a fost insusita ori interpretata de fiecare elev in parte. Unul dintre motivele pentru care acest lucru inca se intampla este din cauza orarelor aglomerate si a multitudinii de materii pentru care tinerii trebuie sa se pregateasca.

O alta cauza, mai putin analizata de catre oficialii inspectoratelor scolare dar sesizata de consilierii educationali din cadrul unitatilor de invatatmant este faptul ca replicarea unor conditii de examen asemanatoare cu cele traite in cadrul examenului de bacalaureat are drept consecinta scaderea nivelului de performanta datorita nivelului de anxietate declarat de elevi.

Pasii unei pregatiri corecte

Avand in vedere componenta emotionala importanta implicata in examenele de o importanta majora in viata tinerilor, tinerea in frau a grijilor precum si metodele de gestionare a acestora pot ajunge sa fie la fel de importante ca pregatirea academica in sine. Astfel, una dintre cele mai de succes modalitati ar putea fi chiar pregatirea prin intermediul sustinerii unui numar mai mare de simulari, care sa presupuna totalul de subiecte aferente cat si replicarea conditiilor unui examen de bacalaureat autentic.

Totusi, datorita faptului ca alocarea a cate 3 ore pentru fiecare din cele 3 materii este incompatibila atat cu orarul elevilor cat si al cadrelor didactice, singura optiune valabila presupune mutarea acestora in weekend, fapt care la randul lui a fost contestat. Astfel, datorita aparitiei acestei multitudini de impedimente, initiativa unor platforme de teste pentru bacalaureat a fost intampinata cu entuziasm, datorita avantajelor clare de care acestea dispun.

Beneficiile invatarii in mediul online

Desi la prima vedere aceasta modalitate de insusire a cunostintelor poate parea superficiala si chiar ineficienta mai ales pentru parintii care doresc sa limiteze accesul copiilor la internet indeosebi in perioada premergatoare examenelor, metoda in sine este deopotriva cautata si apreciata tocmai datorita faptului ca faciliteaza accesul la informatii care altfel ar trebui cautate intr-o multitudine de surse, imbinand in acelasi timp invatatul cu o modalitate preferata de petrecere a timpului liber.

Pe site-ul eMedi.ro, materia este structurata atat sub forma de teste grila, care contin totodata si raspunsuri ample care sa detalieze alegerea raspunsul corect cat si punerea la dispozitia elevilor a unor modele integral rezolvate, ce se concentreaza pe modalitatile in care trebuie formulate subiectele redactionale. Astfel, datorita faptului ca accesul la notiuni nu este ingradit in niciun moment si procesul de invatare este realizat mai usor. Daca si tu doresti sa beneficiezi de o platforma cu teste pentru bacalaureat, nu ezita sa cauti informatiile de care ai nevoie pe eMedi.ro si sa iti faci un cont.

You may also like

Leave a Reply