In sfarsit ma pregatesc de concediu

Daca ai trecut prin cele mai frumoase destinatii ale Europei si simti ca a venit timpul sa incerci ceva pe un alt continent, cu siguranta, merita sa ai in vedere o vacanta Iordania. Aceasta este o tara deosebita, cu o istorie bogata, care ascunde fel si fel de surprize la tot pasul, motiv pentru care nimeni nu se va plictisi vreodata. Localizata langa Egipt, Israel, Iraq, Arabia Saudia si Siria, Iordania se bucura de un numar tot mai mare de turisti de la un an la altul si promite multe, de la minuni naturale, de adevarate situri arheologice si peisaje deosebite, vezi acum cele mai bune oferte.

Petra

Petra reprezinta unul dintre simbolurile tarii, fiind un important punct de atractie pentru turisti din toata lumea. Zona a fost locuita inca din secolul al IV-lea i.H. urmand ca mai apoi sa fie parasita si uitata de lume pana in anii 1800 cand a fost redescoperita si de atunci a fost exploatata la maxim. Cei care ajung aici vor fi intampinati de niste munti rosiatici in cadrul carora au fost sculptate adevarate locuinte, dar si o manastire, o fatada impresionanta, un amfiteatru, numeroase morminte, iar toate au trecut cu brio testul timpului.

Wadi Rum

De asemenea, o vacanta in Iordania trebuie sa includa, cu siguranta, si Wadi Rum, un desert rosiatic, care a devenit popular dupa ce a fost inclus in pelicula „Lawrence of Arabia” din 1962. Zona nu a fost atinsa de milioane de ani, iar formatiunile au aparut in urma procesului de eroziune si datorita schimbarilor meteo. Apusurile colorate ofera un adevarat spectacol, iar turistii se mai pot bucura si de activitati off road.

Jerash

La o distanta de circa 50 de km de capitala Amman te asteapta Jerash, locul in care sunt gazduite unele dintre cele mai bine pastrate ruine romane din toata lumea. Zona este inconjurata de munti si vai, iar unul dintre cele mai importante puncte este arcul lui Hadrian, care a fost construit pentru comemora vizita imparatului aici. Nu trebuie ratat nici templul lui Artemis, cele doua amfiteatre, forumul sau toate coloanele impunatoare.

Madaba

O colectie de mozaicuri a facut ca acest mic oras sa devina cunoscut sub numele de Orasul Hartilor, iar una dintre cele mai importante harti este ilustrata in cadrul bisericii Sf. George. Mozaicul de 16 x 5 metri ilustreaza cea mai veche harta a taramului sfant, Ierusalimul fiind centrul. Totusi, in Madaba te asteapta si alte atractii, asa ca trebuie sa programezi, printre altele, si o vizita in cadrul parcului arheologic.

Cu alte cuvinte, Movenpick reprezinta locul ideal pentru tine atunci cand te intereseaza o vacanta in Iordania, asa ca merita sa vezi chiar acum ce variante ai la dispozitie si care sunt preturile.

 

You may also like

Leave a Reply