Cum ne recuperăm după o intervenție chirurgicală sau o rănire?

Reabilitarea medicală și kinetoterapia sunt forme eficiente de îngrijire care pot ajuta persoanele cu multe probleme de sănătate. Fie care se recuperează după o accidentare la genunchi, dureri cronice de spate sau gestionarea durerii asociate cu afecțiuni precum diabetul sau bolile de inimă, un terapeut fizic poate ajuta. Ei sprijină pacienții și îi ajută să-și restabilească și să-și mențină capacitatea fizică da duce o viață independentă, chiar și cu limitări fizice.

Ce se întâmplă la prima consultație?

În timpul primei consultații, un kinetoterapeut MovKinetic vă va evalua starea de sănătate actuală și va efectua o revizuire amănunțită a istoricului dumneavoastră medical. El vă va evalua apoi nevoile pentru a dezvolta un plan de tratament adecvat. Medicii noștri vă vor oferi apoi tratament pentru o perioadă de timp pentru a vă îmbunătăți sănătatea, iar unul dintre cele mai importante este electrostimularea prin fizioterapie.

Beneficiile reabilitării medicale și ale terapiei fizice

Există multe beneficii în a consulta un terapeut în timpul recuperării după o accidentare sau în gestionarea afecțiunilor cronice, dintre care unele sunt enumerate mai jos.

  • Ameliorarea durerii: Acesta este motivul principal pentru a căuta clinici care practică electrostimularea prin fizioterapie și kinetoterapie. Această formă de tratament poate ajuta la ameliorarea durerii persistente sau chiar la ameliorarea completă. Scopul terapiei fizice este de a vă ajuta să scăpați de durere și să rămâneți sănătoși.
  • Îngrijire personalizată: această este diferită pentru fiecare pacient. Toate programele de kinetoterapie se bazează pe nevoile individuale.
  • Mobilitate deplină: rănile fizice și problemele de sănătate distrug adesea încrederea în sine. Dacă v-ați rănit șoldul, s-ar putea să nu alergați la fel de încrezător că înainte. Prin urmare, reabilitarea medicală și terapia fizică vă pot ajută să vă întăriți corpul și mintea și să vă recăpătați încrederea.
  • Managementul durerii: În funcție de starea dumneavoastră, este posibil să căutați un tratament care să vă ajute să gestionați durerea cronică. Kinetoterapeuții oferă o gamă largă de tratamente care pot ajută la reducerea durerii.
  • Nevoie redusă de medicamente: în loc să vă bazați exclusiv pe medicamente, puteți alege electrostimularea prin fizioterapie ca alternative pentru a vă ajută să vă gestionați sănătatea.
  • Revenirea la activitățile normale după accidentare: în timp ce accidentările sunt uneori inevitabile, felul în care faceți față situației în viitor vă va ajută să vă recuperați rapid și eficient. Prin urmare, reabilitarea medicală și fizioterapia vă pot ajuta să vă recăpătați abilitățile, forța și flexibilitatea, reducând în același timp șansele că accidentarea sau problema să se repete.
  • Îmbunătățiți somnul: gestionarea durerii vă poate afecta viața de zi cu zi, precum și capacitatea de a dormi noaptea. Reducerea intensității durerii vă va ajuta să dormiți mai bine și vă va permite corpului să se odihnească și să se refacă.

You may also like

Leave a Reply